Roergebakken kipfilet met pompoen en aubergine

Roergebakken kipfilet met pompoen en aubergine

  • 1 eetl. paprikapoeder
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 1 theel. gemberpoeder (djahé)
  • 5 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. citroensap
  • 500 g kipfilets, in blokjes
  • 1 kleine aubergine, in blokjes
  • 1 ui, in halve ringen
  • 250 g pompoenen, geschild, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 bosje verse koriander of platte peterselie, fijngehakt

Vermeng de specerijen met wat zout en peper, 3 eetlepels olie en het citroensap.
Schep de blokjes kip hier doorheen en laat een half uur marineren.
Bestrooi de aubergineblokjes met zout, leg ze in een vergiet en laat ze een half uur staan.
Spoel wat water over de aubergineblokjes en droog ze goed in een keukendoek.
Verwarm de rest van de olie in een hapjespan of wok.
Roerbak de uiringen en pompoenblokjes eerst een paar minuten.
Voeg dan de aubergine, kip en knoflook toe en bak nog circa 5 à 8 minuten tot alles mooi bruin en gaar is.
Serveer het gerecht bestrooid met koriander.

Lekker met rijst of couscous.

Variatie
Vervang de kip door lams- of runderbiefstuk.

Bron: Boodschappen

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug