Kip met pompoen

  • 5 à 6 ons kipfilet
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 eetl. kerriepoeder
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 8 ons pompoenblokjes
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 appels in blokjes
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 eetl. olie
  • 1 eetl. zoete ketjap
  • ½ l water
  • peper & zout

Pompoen schillen en vruchtvlees in blokjes snijden.
De kipfilet in stukjes snijden en kruiden met kerrie en zout.
Olie verhitten en kipblokjes aanbakken.
Ui en knoflook meebakken gedurende 1 minuut.
Hierna tomatenblokjes en appelblokjes toevoegen en 1 minuut meebakken.
De pompoenblokjes toevoegen en alles goed omscheppen.
Water en het kippenbouillonblokje toevoegen.
Alles circa 15 minuten door laten koken.
Op smaak brengen met peper en zout.

Serveertip
Serveren met gekookte rijst.

Bron: Smulweb

Terug