Kerriegerecht met pompoen

vegetarisch, voor 2 personen

  • 300 g pompoen
  • 2 aardappelen
  • mespunt komijnzaad
  • mespunt anijszaad
  • mespunt uipoeder
  • ½ theel. gemalen koriander
  • ½ theel. suiker
  • 1½ eetl. citroensap
  • 3 eetl. olie
  • mespunt mosterdzaad
  • mespunt kurkuma
  • ½ theel. cayennepeper
  • zout

Schil de pompoen, in blokjes van 2 cm snijden, wassen en in een zeef uit laten lekken.
De aardappels schillen en in blokjes ter grootte van de pompoenblokjes snijden.
Verhit in een braadpan of een wok de olie en bak hierin op een matig vuur het komijnzaad, mosterdzaad en anijszaad 30 seconden lang.
De aardappelblokjes toevoegen en 3 minuten meebakken.
Voeg de pompoenblokjes toe en bak het 5 minuten al omscheppend mee.
Roer er de kurkuma, uipoeder, cayennepeper, koriander, zout en de suiker door.
Nog 5 minuten al omscheppend bakken.
Het citroensap toevoegen en het gerecht met de deksel op de pan circa 10 minuten koken tot de aardappelen gaar zijn.
Eventueel tijdens het koken een eetlepel water toevoegen.
Serveren met rijst.

Bron: NN

Terug