Pompoen kastanje champignons

  • 800 g pompoen in blokjes
  • 150 g champignons in plakjes
  • 100 g geitenkaas
  • 6 sneden grof bruin brood
  • 4 tenen knoflook gehalveerd
  • 1 eetl.oregano
  • 1 eetl. rozemarijn
  • 2 eetl. balsamic azijn
  • 6 cl kippen of groenten bouillon
  • olijfolie
  • zwarte peper
  • zout

Verwarm de oven voor op 220 °C.
Vet een grote ovenvaste schaal in met olijfolie, en leg de pompoen en champignonblokjes gescheiden van elkaar erin.
Verdeel de gehalveerde teentjes knoflook, ⅔ van zowel de oregano als de rozemarijn, de peper en het zout over de schaal.
Bak alles in de oven 15 minuten.
Haal de champignons uit de schaal en leg ze in de koekenpan.
Schep de pompoenblokjes even om, besprenkel ze met wat extra olijfolie, en bak ze in de oven in ± 15 minuten gaar.
Haal de pompoen dan uit de oven.
Verwijder de knoflook teentjes en houd deze apart.
Verhit ondertussen de koekenpan met de champignons en voeg azijn, bouillon, de restjes oregano en rozemarijn toe en laat alles zachtjes 3 minuten in koken.
Af en toe roeren om te voorkomen dat het aanbakt.
De champignons laten afkoelen.
Maak de helft van de pompoen fijn en meng de geitenkaas erdoor.
Haal met een mesje de binnenkant van de knoflook teentjes leeg en voeg dit toe aan de moes.
Rooster de stukken brood en besmeer elk stuk brood met de pompoenspread.
Garneer het geheel met de resterende blokjes pompoen en champignons en bestrooi met de oregano, rozemarijn en wat peper.

Bron: De Oude Muur

Terug