Indiase pompoencurry met kikkererwten

voor 2 personen

  • stuk pompoen (ca. 500 g)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 1 eetl. olie
  • ca. 1 eetl. currypasta (pot)
  • 1 dl groentebouillon
  • 1 klein blik kidneybonen
  • ½ dl kokosmelk
  • 6 takjes koriander

Schil het stuk pompoen, verwijder draden en pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Maak de ui, de knoflook en de paprika schoon.
Snijd de ui en knoflook in snippers en de paprika in repen.
Verhit de olie en fruit hierin de ui, de knoflook en de currypasta zacht.
Voeg de pompoen toe met de bouillon en stoof de pompoen 10 minuten.
Voeg de paprika, de uitgelekte kidneybonen en de kokosmelk toe en warm dit een paar minuten mee.
Maak het op smaak met kleingesneden koriander.

Menusuggestie
Lekker met zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum

Terug