Heksensoep met spinnen

Heksensoep met spinnen

    • voor de soep
  • ½ pompoen
  • 5 wortelen
  • een dikke ui
  • een teentje look
  • olijfolie
  • een mespuntje gemberpoeder
  • een bouillonblokje
  • (kokos)room
  • peper & zout
    • voor de spinnen
  • olijven
  • enkele spaghettistengels
  •  
    • voor de spinnenwebben
  • enkele eetlepels volle (plantaardige) natuuryoghurt

Schil de groenten en snijd ze in stukjes.
Stoof de ui en knoflookteentje in een beetje olijfolie.
Voeg de groenten toe als de ui glazig is geworden en bak even aan.
Giet anderhalve liter water bij de groenten en voeg het bouillonblokje toe.
Kruid met peper, zout en gember.
Laat de soep ongeveer een half uur pruttelen op het vuur.
Mix de soep en voeg eventueel een beetje (kokos)room toe.
Maak spinnen door voorzichtig spaghettistengels door een olijf te duwen.
Kook water en leg de spinnen er voorzichtig in met een lepel.
Schep de spinnen er voorzichtig uit met een schuimspaan als de pootjes beginnen te bewegen.
Verdeel de spinnen over de soepkommetjes.

Tip

Maak de soep nog griezeliger door met een spuitzak met een heel fijn puntje cirkels volle yoghurt over de soep te spuiten. Daarna laat je de kinderen met een tandenstoker van het midden naar de rand lijntjes trekken in de vorm van een spinnenweb.

Heksensoep met spinnen
Heksensoep met spinnen

Bron: Kookanje
Spinnenwebbenfoto’s door Eatsamazing
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug