Hartverwarmende pompoensoep

  • ½ pompoen (ca. 500 g)
  • 1 ui
  • 2 theel. kerriepoeder
  • 1 eetl. olie
  • 4 dl groentebouillon
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 3 eieren
  • 1 dunne prei
  • kaneel
  • 8 takjes koriander of selderij
  • 4 eetl. halfvolle yoghurt

Was het stuk pompoen en verwijder de draden en pitten.
Snijd het stuk pompoen met schil in blokjes.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Fruit de ui met de kerrie in de olie goudgeel.
Voeg de pompoen toe met de groentebouillon.
Scheur het chilipepertje in stukjes en voeg dit toe.
Breng het aan de kook en kook de soep 20 minuten.
Kook de eieren in 10 minuten hard.
Laat de eieren afkoelen.
Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine.
Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
Breng de soep met de prei weer aan de kook en kook de soep nog een paar minuten.
Maak hem op smaak met wat kaneel.
Pel de eieren en hak ze fijn.
Was de koriander of selderij en knip de blaadjes klein.
Meng de helft hiervan door het gehakte ei.
Roer de rest van de koriander door de yoghurt.
Zet het yoghurtsausje en de eieren op tafel en schep er wat van op de soep.

Menusuggestie
Lekker met roggebrood met Friese nagelkaas.

Bron: Voedingscentrum

Terug