Geroosterde groenten met sesamzaad

groenten_sesamzaad (4K)

  • 250 g pompoen
  • 300 g (zoete) aardappelen
  • 1 grote rode paprika
  • 8 dunne worteltjes
  • 500 g kleine nieuwe aardappeltjes
  • 8 kleine (zilver)uitjes gepeld
  • 1 eetl, olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 1 eetl. honing
  • 2 eetl. sesamzaad, geroosterd
  • 1- 2 takjes verse rozemarijn
  • geplette zwarte peper

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de pompoen en snijd hem in grote stukken.
Snijd de aardappelen in grote stukken.
Verwijder de zaden en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in grote stukken.
Schrap of boen de worteltjes.
Schep groenten, aardappelen en uien in een grote braadslede door elkaar.
Schenk er een mengsel van olie, knoflook en honing over en schep alles goed door.
Bak dit 30 minuten of tot de groenten zacht zijn.
Neem de braadslede uit de oven, strooi het sesamzaad en de takjes rozemarijn erover.
Breng het op smaak met geplette zwarte peper.

Tip
Laat groenten met een eetbare schil (zoals jonge aardappelen of wortelen) ook eens ongeschild. Hierdoor krijgt u meer voedingsvezels binnen. Was of boen de ongeschilde groenten wel goed voordat u ze bereidt.

Bron: Nederlandse Hartstichting

Terug