Groene pompoensoep

Groene pompoensoep

  • 1 groene pompoen
  • 50 cl water
  • 1 zakje Thaise rode currypasta
  • een snufje gember
  • 1 bosui

Leg de pompoen in z'n geheel in een grote pan met kokend water.
Draai de pompoen naar een paar minuten om en laat hem 10 minuten gaar koken.
Haal de pompoen met een vork uit de pan en snijd hem doormidden.
Haal de pitten eruit en snijd de kontjes van de pompoen af.
Doe de pompoen in een schone pan met 50 cl water.
Voeg hier een zakje groene Thaise currypasta aan toe.
Zet op de pan een staafmixer en mix alles goed door elkaar.

Tips
Heb je nog geen verse groene kruiden gegeten vandaag? Je kunt er op het allerlaatste moment altijd verse peterselie door blenderen. Dit verpest de mooie kleur, maar zo eet je wel weer extra verse kruiden. Het is ook lekker om er op het laatst verse gember erdoor te blenderen. Van deze smaak moet je wel houden maar de zoete romige pompoen kan het goed hebben.

Bron: Eet win-win van Janneke van der Meulen
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug