Pompoensoep met gremolata

voor 2 personen
  • 400 g pompoen
  • stukje prei
  • 15 g (1 eetl. vloeibare) margarine
  • mespunt kerrie
  • peper, zout
  • ± 25 cl (groente)bouillon (van ½ tablet)
  • ½ citroen (alleen de schil)
  • 4 takjes peterselie
  • 1 klein teentje knoflook

Schil het stuk pompoen en verwijder de draden en pitten.
Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd het stukje prei fijn.
Fruit de prei met de kerrie in de margarine zacht.
Voeg de pompoen, peper en de bouillon toe.
Kook de pompoen in 20 - 25 minuten gaar.
Rasp voor de gremolata het gele deel van de schoongeboende citroen af.
Was de peterselie en knip het fijn.
Hak het schoongemaakte teentje knoflook klein en meng er de peterselie en de geraspte citroenschil door.
Pureer de pompoenmassa in de keukenmachine of met een staafmixer.
Verdun de puree eventueel met nog wat bouillon of water en maak de soep op smaak met peper en zout.
Schep er aan tafel wat van de gremolata op.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht schnitzel met kappertjesjus, spruitjes en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug