Pompoen gnocchi met pompoensaus

voor 6 personen

  • 600 g (ongeschilde) aardappelen
  • 350 g bloem
  • 1 eetl. boter of margarine
  • 1 theel. zout
  • 1 eidooier
  • ½ theel. muskaatnoot
  • 1 grote pompoen

Was de aardappelen en kook ze vervolgens gaar.
Schil ze, en pureer ze, samen met de boter, eidooier, zout, peper en muskaatnoot.
Doe de puree over in een deegmachine.
Lepel de pitten uit de pompoen en haal de schil eraf.
Snij in stukken en plaats in een ingevette ovenschaal.
Strooi 10 cl water of bouillon over de pompoenstukken en zet het in een voorverwarmde oven van 180 °C, gedurende 45 minuten, of totdat de pompoen volledig zacht is.
Neem uit de oven en laat afkoelen.
Doe een halve pompoen nu in een blender of gebruik een staafmixer en mix de stukjes pompoen tot een gladde massa.
Voeg de gladde pompoenmassa bij de aardappelpuree en laat draaien.
Als de puree en de pompoen goed vermengd zijn, voeg je beetje bij beetje bloem erbij tot een deeg is bekomen.
Haal uit de deegmachine en plaats het deeg op een bebloemde oppervlakte.
Kneed totdat het deeg homogeen en vast is.
Rol uit en snij stukjes van 3 centimeter zoals boven beschreven staat.
Gooi de pompoengnocchi in kokend water en als ze boven komen zijn ze klaar.

Voor de pompoensaus:
Verhit olijfolie in een sauspan.
Snijd de andere helft van de pompoen in stukjes en voeg ze bij de olijfolie.
Laat enkele minuten bakken tot ze zacht zijn.
Laat in een andere sauspan boter smelten.
Doe de gebakken pompoenstukjes door een zeef in de sauspan met de boter.
Voeg zout, peper en een beetje zoete paprikapoeder toe en laat nog enkele minuten bakken tot de saus warm genoeg is.
Verdeel de gekookte pompoengnocchi over 4 bordjes, napeer met de saus en besprenkel eventueel wat Parmezano of gemalen kaas erover.
Dien direkt op.

Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug