Gnocchi van pompoen

voor 2 personen

  • 300 g pompoenvruchtvlees
  • 250 g volkoren griesmeel
  • 150 g versgeraspte oude kaas
  • 50 g boter
  • zout & witte peper
  • 1 ei
  • 2 eetl. olijfolie
  • blaadje salie

Haal het vruchtvlees uit de schil en kook de pompoen.
Goed uit laten lekken.
De gekookte pompoen pureren en op smaak brengen met peper en zout.
Het ei, 200 gram griesmeel en eenderde van de kaas bij de pompoenpuree doen en alles vermengen tot een stevige massa ontstaat.
Zo nodig nog wat griesmeel toevoegen.
Van de pompoenmassa een circa 3 cm dikke rol vormen en deze in stukjes van 2 cm snijden.
Maak met een vork de stukjes wat platter.
Een pan met ruim water aan de kook brengen, de olie toevoegen en de gnocchi erin laten glijden.
Draai het vuur laag en laat de gnocchi nog 8 minuten in het water koken (het water tegen het kookpunt houden).
De boter in een aparte pan smelten enkele blaadjes salie toevoegen en lichtbruin laten worden.
De gnocchi uit de pan halen, bestrooien met de resterende geraspte kaas en serveren met de boter en salie.

Terug