voor 2 personen
|
|
Haal het vruchtvlees uit de schil en kook de pompoen.
Goed uit laten lekken.
De gekookte pompoen pureren en op smaak brengen met peper en zout.
Het ei, 200 gram griesmeel en eenderde van de kaas bij de pompoenpuree doen en alles vermengen tot een stevige massa ontstaat.
Zo nodig nog wat griesmeel toevoegen.
Van de pompoenmassa een circa 3 cm dikke rol vormen en deze in stukjes van 2 cm snijden.
Maak met een vork de stukjes wat platter.
Een pan met ruim water aan de kook brengen, de olie toevoegen en de gnocchi erin laten glijden.
Draai het vuur laag en laat de gnocchi nog 8 minuten in het water koken (het water tegen het kookpunt houden).
De boter in een aparte pan smelten enkele blaadjes salie toevoegen en lichtbruin laten worden.
De gnocchi uit de pan halen, bestrooien met de resterende geraspte kaas en serveren met de boter en salie.
Bron: NN
|
|
Stoof de pompoen gaar.
Pureer het vruchtvlees met de mixer en laat afkoelen.
Voeg het ei, bloem en olie toe zodat het deeg een bal vormt.
Maak deegworstjes met een doorsnede van ongeveer 1 cm.
Snijdt het deeg in plakjes van 1½ cm en druk ieder plakje eventueel in met de tanden van een vork.
Breng licht gezouten water aan de kook.
Doe de gnocchi in het kokende water tot ze komen bovendrijven (2 à 3 minuten).
Laat uitlekken.
Maak de saus met room, basilicum en aardappelbloem.
Serveer de gnocchi met de saus en bestrooi met Parmezaan.