Pompoengnocchi met amaretti

  • 1 kg pompoen, zonder schil en pitjes, in stukken
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 100 g amaretti, verkruimeld
    (van die Italiaanse koekjes, pepernootformaat)
  • 200 g bloem
  • 50 g boter
  • 8 verse salieblaadjes
  • 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • zout & peper

Verhit de oven tot 200 °C.
Doe de stukken pompoen in een ovenschaal in de oven, 45 minuten totdat ze gaar zijn.
Pureer ze nog warm met een pureeknijper (of anders de hutspotstamper).
Meng het met de eieren, amaretti en bloem, en breng op smaak met peper en zout.
Kneed grondig en laat 30 minuten rusten.
Smelt de boter in de koekepan, doe de blaadjes salie erin en bak je knapperig (2 minuten).
Breng grote pan water aan de kook met wat zout.
Leg er steeds een paar theelepels pompoen in en haal ze er uit met de schuimspaan zodra ze boven komen drijven, dan zijn ze gaar.
Leg ze op een schaal, overgiet ze met de salieboter en bestrooi met Parmezaan.

Bron: Bourgondië

Terug