Pompoen-gnocchi

  • 1 kg ontpit vruchtvlees van pompoen
  • ca. 500 g (volkoren) bloem
  • 1 ei
  • 2 eetl. olijfolie
  • zout & peper
  • muskaatnoot
  • room
  • basilicum
  • aardappelbloem
  • Parmezaan

Stoof de pompoen gaar.
Pureer het vruchtvlees met de mixer en laat afkoelen.
Voeg het ei, de bloem en de olie toe zodat het deeg een bal vormt.
Maak deegworstjes met een doorsnede van ongeveer 1 cm.
Snijdt het deeg in plakjes van 1½ cm en druk ieder plakje eventueel in met de tanden van een vork.
Breng lichtgezouten water aan de kook.
Doe de gnocchi in het kokende water tot ze komen bovendrijven (2 à 3 minuten).
Laat uitlekken.
Maak de saus met room, basilicum en aardappelbloem.
Serveer de gnocchi met de saus en bestrooi met Parmezaan.

Bron: De Wassende Maan

Terug