Gevulde pompoenbroodjes

Gevulde pompoenbroodjes

voor 12 stuks gemiddeld

    • voor het deeg
  • 1 pak witbroodmix
  • 2 eetl. olie
  • ½ theel. kerriepoeder
  • 1 ei (losgeklopt)
    • voor de vulling
  • 1 eetl. olie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 200 g half-om-half gehakt
  • 1 eetl. Provençaalse kruiden
  • 200 g pompoenen (geschild, in kleine blokjes)
  • 6 pecannoten (in de lengte gehalveerd) of
  • 6 amandelen (in de lengte gehalveerd)

Bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met handwarm water, maar vervang de boter door olie en kneed de kerrie erdoor.
Laat het deeg rijzen en maak intussen de vulling.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
Voeg het gehakt en de kruiden toe en breng op smaak met zout & peper.
Bak het gehakt rul en voeg de pompoen en 2 eetlepels water toe.
Roerbak kort op een hoge stand en stoof daarna afgedekt op een lage stand in circa 5 minuten gaar.
Neem het deksel van de pan en laat het eventuele vocht op een hoge stand verdampen.
Breng de vulling op smaak met zout & peper en laat afkoelen.
Kneed het gerezen deeg nogmaals door en verdeel in 12 gelijke balletjes.
Druk de balletjes plat op het werkvlak en schep een lepel koude vulling in het midden.
Bestrijk de randen van het deeg licht met water en vouw de randen om de vulling naar elkaar toe.
Knijp de randen goed vast.
Vorm van de pakketjes opnieuw een rond broodje en leg ze met de naad naar beneden op de bakplaat.
Maak met de punt van een mes inkepingen in de broodjes.
Duw een halve noot in het midden van elk broodje.
Laat afgedekt met een schone doek nogmaals circa 30 minuten rijzen.
Verwarm intussen de oven voor op 200 ÂșC.
Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei en bak ze in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar.

Bron: Boodschappen

Terug