Gevulde pompoen

  • ½ pompoen
  • 300 g gehakt
  • 5 tomaten
  • ¼ l witte saus
  • 100 g geraspte kaas
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook

Schil de pompoen, hol hem uit, kook hem 10 minuten en laat hem uitlekken.
Braad intussen de gesnipperde uien aan, pers de knoflook erboven, doe het gehakt erbij, bak dat rul en voeg dan de in stukjes gesneden tomaten en kruiden naar smaak toe.
Bereid de witte saus (van boter, bloem en melk) en roer er de geraspte kaas door.
Vet een ovenschotel in, leg de pompoen erin, vul die met het gehaktmengsel en overgiet de schotel met de kaassaus.
Zet de schotel 30 minuten in een matigwarme oven.

Bron: Astrid Veltman

Bron: NN

Terug