Gevulde pompoen

pompoen (1K)

  • 1 tak selderij, fijngehakt
  • 35 cl water
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetl. fijngehakte dille
  • 100 g champignons in plakjes
  • 35 cl groentebouillon
  • 1 laurierblad
  • 1 sneetje bruin brood verkruimeld
  • 200 g cottage cheese
  • 100 g rijst
  • 100 g linzen
  • 1 pompoen

Week de linzen een uur in 35 cl water.
Spoel ze goed af en laat ze opnieuw uitlekken.
Doe de linzen met de rijst, groentebouillon en laurierblad in een pan en breng aan de kook.
Doe het deksel op de pan en laat 30 tot 35 minuten zachtjes doorkoken tot alle water geabsorbeerd is.
Verwijder het laurierblad.
Prik tijdens het koken van de linzen in de pompoen een aantal gaten met een satépen.
Bak de pompoen 25 minuten in een op 150 °C voorverwarmde oven.
Haal ze uit de oven, snij de bovenkant van de pompoen en haal de zaden eruit.
Meng linzen, champignons, selderie, dille en cottage cheese en vul de pompoen daarmee.
Meng broodkruim, Parmezaanse kaas en paprikapoeder en strooi dat over de pompoenen.
Bak ze nog een keer 25 minuten in een op 150 °C voorverwarmde oven.
Serveer met een frisse groene salade of gestoomde groene groente.

Bron: Vegatopia
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug