|
|
Was de pompoenen, halveer ze in de lengte en verwijder de pitten.
Breng de pompoenen in lichtgezouten water aan de kook, zorg ervoor dat de pompoenen helemaal onderstaan.
Laat 20 minuten koken.
Giet af en laat de pompoenen afkoelen.
Reinig en was de prei en snijd in ringen.
Pel de sjalotjes en snijd in ringen.
Stoof de sjalotjes glazig in de vetstof, voeg de prei toe en laat nog 5 minuten stoven.
Schep het vruchtvlees uit de pompoenen maar laat een rand van ½ tot 1 cm, hak het vruchtvlees grof en voeg bij de prei.
Laat meestoven tot het vocht verdampt is.
Breng op smaak met peper en zout .
Roer er de gemalen kaas onder.
Schep de vulling in de pompoenhelften, bedruppel met de room en bestrooi met gemalen amandelen.
Bak de pompoenen 20 minuten in een voorverarmde oven van 225 °C.
Bij het uittesten van dit recept was het pompoentje na 15 minuten reeds uiteengevallen.
De schil was ervan los gekookt.
Niet meer op te vullen dus, maar de combinatie was toch lekkker; misschien eens melden dat je de pompoen niet te lang mag koken en zeker in het oog moet houden.
Linda Keirse
Bron: De Wassende Maan