Geroosterde pompoen met blauwe kaas

  • 1 butternut pompoen
  • 2 teentjes knoflook
  • kaneelpoeder
  • chilipoeder
  • Provençaalse kruiden
  • rietsuiker
  • fijn zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • olijfolie
  • Danish blue, in stukjes gesneden
  • gedroogde pommodori
  • tomaat in reepjes gesneden
  • gepofte pompoenpitten
  • verse basilicum
  • sojasaus

Snij de pompoen in gelijkmatige stukjes.
Leg ze in een ovenschaal.
Voeg allereerst de specerijen, de suiker, de knoflook en de olijfolie toe.
Meng dit alles goed.
Rooster alles ongeveer 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.

Verhit een koekenpan zonder olie op het vuur.
Gooi de pompoenpitten in de pan, verhit ze kort en let op: de pret begint!
Eén voor één knallen de pompoenpitten doordat ze gepoft worden.
Let goed op het vuur want ze mogen niet verbranden.
Haal zodra het vuurwerkspektakel over is, de pan van het vuur.
Gooi wat sojasaus over de hete pitten en schep alles goed door elkaar.
Laat ze afkoelen op een koude schaal.

Leg de geroosterde pompoen in een schaaltje met daarop de reepjes gedroogde tomaat, de Danisch Blue, de gepofte pompoenpitten en garneer dit met gescheurde verse basilicum.
Giet tot slot een scheutje fruitige olijfolie over het geheel.

Bron: Kok Henry Garc├Ęs-Colina van Taberna Dushi

Terug