Gekruide pompoen

  • 1 middelgrote pompoen, het liefst butternut, (lichtgeel en flessenvorm)
  • 2 theel. korianderzaad, of 1½ gemalen
  • 2 theel. gedroogde oregano
  • 1 theel. anijs, gemalen
  • 0,5 theel. gemalen pepertjes (Turkse winkel)
  • 1 theel. zout
  • ½5 theel. zwarte peper (liefst uit de molen)
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetl. olijfolie

Was de pompoen, snij hem middendoor en haal met een lepel de pitten er uit.
Snij met een mes de ongerechtigheden van de schil, hij hoeft niet totaal geschild te worden.
Snij dan de pompoen in plakken van ongeveer 1½ - 2 cm dik.
Snij ze eventueel in de lengte doormidden.
Doe de kruiden in een vijzel (snij evt. de knoflook al iets kleiner) en stamp het goed fijn.
Doe de pompoen in een kom, strooi het kruidenmengsel er over samen met de olijfolie.
Schud het goed door elkaar.
Leg alles in een braadslee (schil naar beneden) en rooster het in een voorverwarmde oven van 200 °C (gasoven stand 6) in ongeveer 30 minuten gaar.
Lekker met bijv. pandanrijst en gebraden vlees.

Bron: Jamie Oliver

Ik maak regelmatig bovenstaand recept van Jamie Oliver.
Kan je naar mijn mening allerlei soorten pompoen voor gebruiken (ook de Japanse) en zelfs courgette.

Els

Terug