Gegratineerde pompoen

  • 275 g boter
  • 1 kg pompoen
  • 40 g bloem
  • ½ l melk
  • peper
  • nootmuskaat
  • 3 geklutste eieren
  • paneermeel

Fruit de kleingesneden pompen in 75 gram boter.
Laten bakken tot alle vocht verdampt is en de pompoenstukjes glazig zijn, dan pureren.
Maak een witte saus met 50 gram boter, 40 gram bloem verdund met ½ liter melk en voeg zout, peper en nootmuskaat toe.
Laat het mengsel een tiental minuten koken tot de vloeistof begint te borrelen, draai het vuur uit en voeg de geklutste eieren toe.
Meng de saus door de pompoenpuree en vul hier een beboterde ovenschaal mee.
Strooi er wat paneermeel over en giet wat gesmolten boter over de gratin en laat alles in een matige warme oven gratineren.

Bron: Bobby
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug