|
|
Fruit de kleingesneden pompen in 75 gram boter.
Laten bakken tot alle vocht verdampt is en de pompoenstukjes glazig zijn, dan pureren.
Maak een witte saus met 50 gram boter, 40 gram bloem verdund met ½ liter melk en voeg zout, peper en nootmuskaat toe.
Laat het mengsel een tiental minuten koken tot de vloeistof begint te borrelen, draai het vuur uit en voeg de geklutste eieren toe.
Meng de saus door de pompoenpuree en vul hier een beboterde ovenschaal mee.
Strooi er wat paneermeel over en giet wat gesmolten boter over de gratin en laat alles in een matige warme oven gratineren.
Bron: Bobby
Gepubliceerd door: Kook Jij
|
|
Verwarm de oven op 180 °C voor.
De in dunne plakken gesneden pompoen in een met olie ingevette ovenschaal leggen.
Bestrooi met een beetje peper en zout.
Als de schaal niet te groot is, overweeg laagjes: pompoen, wat ui en wat paprika (en peper en zout) en dit nog een keer.
Snijd de tomaten in plakjes en leg ze eroverheen.
Leg hier de rest van de gefruite ui reepjes paprika op.
Meng de paneermeel en de kaas en strooi dat als laatste erover.
Met wat olie besprenkelen en gedurende ongeveer veertig minuten in de oven zetten.
(Dat is afhankelijk van de dikte van de dunne plakken.)
Opmerkingen
De pompoen hoeft niet te worden geschild, natuurlijk wel de pitten eruit scheppen met een lepel. Er mogen wat ook wat kruiden bij. De 'tomaten' waren bij ons één fikse tomaat van het ras stakeless. Die was bijna een pond.
|
|
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Halveer de butternuts en haal de pitjes eruit.
Gaar ongeveer 50 minuten in de oven (grote butternuts - 1 uur).
Haal het vruchtvlees uit de pompoen, maar zorg ervoor dat er minstens nog een rand van tot 2 cm vruchtvlees blijft zitten.
Meng het vruchtvlees samen met de verse geitenkaas of feta, eieren en room door elkaar.
Kruid met peper en zout.
Je kunt ook spekjes aan het mengsel toevoegen.
Vul de butternuts met dit mengsel en zet nog 20 minuten in de oven.
Serveer met bulgur, rijst of een salade.
Kruid de rijst of bulgur met kurkuma, dat geeft een mooie gele kleur.
Bron: NN