Gefrituurde pompoen

vegetarisch

  • ± 1 kg pompoen
  • 2 eieren
  • 3 eetl. bloem
  • zout
  • 1 - 2 eetl. melk
  • extra vierge olijfolie
  • ± 750 g ontvelde rijpe tomaten
  • 250 g verse mozzarella
  • versgemalen peper
  • 4 eetl. fijngeknipte peterselie
  • 150 g versgeraspte Parmezaanse kaas

Schil de pompoen, verwijder de pitten en de draden en snijd hem in dunne plakken.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Klop een beslag van de eieren, de bloem, een snuf zout en de melk.
Verhit een flinke laag olie in een stevige, hoge koekenpan.
Doop de pompoenstukken één voor één in het beslag, laat ze even uitdruipen en frituur ze in ± 2 minuten krokant.
Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Hak de tomaten fijn en snijd de mozzarella in plakjes.
Maak in een ingevette ovenschaal afwisselende lagen van pompoen, mozzarella, tomaat (bestrooid met zout & peper) en Parmezaan.
Herhaal de lagen nog een keer en eindig met tomaat.
Bak de schotel in 30 - 40 minuten gaar.
Lekker met knapperig brood en een groene salade.

Bron: Rianne Buis

Terug