Gebakken pompoen met korianderzaad

  • 1 pompoen
  • 2 eetl. bruine suiker
  • 1 theel. kaneel
  • 1½ dl zonnebloemolie
  • ½ theel. korianderzaad
  • zout & peper

De pompoen schillen en het vruchtvlees in blokjes snijden.
De oven voorverwarmen op 200 °C.
Olie in een braadslee gieten en kokend heet laten worden in de oven.
De pompoenblokjes voorzichtig in de hete olie leggen en in 30 à 40 minuten goudbruin bakken in de oven.
Af en toe omscheppen.
Kneus de korianderzaadjes en meng dit met de suiker, zout, peper en kaneel.
De pompoen uit de oven nemen en met het kruiden mengsel bestrooien.
De braadslee opnieuw in de oven zetten tot de suiker karameliseerd.
De pompoenblokjes even in een zeef doen zodat het vet eraf druipt.
Met peper bestrooien en met wat brood serveren.

Tip
Gebakken pompoen smaakt goed bij gebraden varkens- of lamsvlees.

Bron: De Oude Muur

Terug