Fresh Twinkle Orange

fresh_twinkle_orange (4K)

vegetarisch, per persoon

  • witte kool
  • pompoen
  • yoghurt
  • Thaise currypasta
  • knoflook
 
  • zelfrijzend bakmeel
  • mix van komijn & korianderpoeder
  • verse koriander
  • olijfolie of boter
  • zout & peper

Snij of pers de knoflook.
Meng de yoghurt met de helft van de knoflook en de helft van de kruidenmix, en zet even weg.
Meng de andere helft van de kruidenmix met het bakmeel en voeg nog een mespunt zout toe.
Voeg beetje bij beetje water toe en kneed een mooie bal.
Zet ook deze even opzij.
Was nu de witte kool en snij deze in kleine stukjes.
Schil de pompoen en snij in kleine blokjes.
Doe een beetje olie in een bakpan en bak de andere helft van de knoflook even een minuutje aan.
Voeg de kool en de pompoen toe en bak deze een minuut of 5 mee.
Voeg een scheut water toe en stoof de kool en pompoen met de deksel op de pan in 10 minuten gaar (pas op dat het niet droog stoomt).
Maak ondertussen 2 platte broodjes van het deeg: een kleine cm hoog 8 à 10 cm Ø.
Bak deze in een beetje olie in ongeveer 5 minuten per zijde gaar en een beetje bruin.
Zodra de kool en de pompoen gaar zijn, het vuur hoger zetten, de curry pasta toevoegen en even laten meebakken (voeg beetje bij beetje bij als je niet van al te pittig houdt, zodat je de pit naar jouw smaak bereikt).
Leg het pittige pompoen en kool mengsel op je bord en vul aan met je zelfgebakken naanbroodjes.
Serveer de yoghurt in een bakje bij je bord.

Bron: Marc van der Krogt
Gepubliceerd door: Kamilla's keuze

Terug