Pompoenfondue

  • 1 ui
  • olie
  • 1 kg pompoen
  • 1 theel. kerrie
  • 2 dl water
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 2 teentjes geperste of fijngehakte knoflook
  • 2 theel. verse rozemarijn, fijngehakt
  • 2 theel. verse marjolein, fijngehakt
  • 2 theel. verse tijm, fijngehakt
  • peper
  • shoyu
  • scheut witte wijn of water
  • 10 cl sojacuisine

Was de pompoen en verwijder de pitten.
Hak de pompoen in kleine blokjes.
Snipper de ui en bak deze in wat olie.
Voeg de pompoenblokjes toe en bak deze even mee.
Voeg de kerrie toe.
Doe het water erbij en het bouillonblokje en laat 15 minuten koken.
Maak daarna met pureestamper of staafmixer een homogene massa van de inhoud van de pan.
Bak de knoflook en verse kruiden in olie tot de knoflook gelig kleurt.
Blus dit met shoyu en voeg het kruidenmengsel bij de pompoenmassa.
Goed doorroeren, probeer of smaak en dikte van de verkregen saus naar wens zijn.
Verdun eventueel met witte wijn of water.
Doe de pompoensaus in een fonduepan en roer de sojacuisine er doorheen.
Houd de pompoensaus warm op een fonduestel en gebruik om te fonduen geblancheerde of licht voorgestoomde stukjes groente als bleekselderij, wortel, champignons, broccoli, paprika.
Geef hierbij stokbrood en een frisse salade.

Nederlandse Vereniging voor Veganisme

Terug