Flespompoen met Râs al Hânout en gebakken amandelen

Flespompoen met Râs al Hânout en gebakken amandelen - 1

vegetarisch

  • een flinke snuf zout
  • een handje witte amandelen

Snijd de flespompoen in vier stukken, haal met een lepel de zaadjes eruit, schil de stukken en snijd ze vervolgens in reepjes.
Kies een zware pan met een dikke bodem en zet die op het vuur met een laagje olijfolie.
Doe als de olie heet is de stukjes pompoen in de pan en bak de pompoen op matig vuur in een minuut of twintig gaar.

Flespompoen met Râs al Hânout en gebakken amandelen - 2
Flespompoen met Râs al Hânout en gebakken amandelen - 3
Flespompoen met Râs al Hânout en gebakken amandelen - 4
Flespompoen met Râs al Hânout en gebakken amandelen - 5

Roer de pompoen tijdens het bakken echt heel veel om!
Je zult zien dat na een kwartiertje het uiteenvallen aan de randjes begint en de stukjes veranderen in fliebeltjes pompoen.
Voeg als de pompoen gaar is de Râs al Hânout* en zout toe.
Bak ondertussen in een koekenpan de witte amandelen in een beetje olijfolie in een paar minuten bruin.
Hak de afgekoelde amandelen in stukjes en strooi ze over de pompoen.

* Râs al Hânout: onder meer piment, bosbessen, kardemom, kaneel, kruidnagel, cubebes, galangawortel, gember, foelie, nigella, nootmuskaat, zwarte peper en gemalen kurkuma

Bron: Annemarie Sabels
Gepubliceerd door: Ecoville

Terug