Pompoen envelopjes

  • 1 pompoen
  • blokje verse fetakaas
  • zwarte peper
  • boter
  • 1 pak plakjes roomboterdeeg

De pompoen schillen met een kaasschaaf of dunschiller.
De pompoen in parten snijden en het zachte binnenste deel, met de zaden, verwijderen.
Vervolgens de pompoen in blokjes snijden.
Kook de pompoen stukjes ca. 10 minuten in een bodem water.
Giet ze af en maak er een grove puree van.
Kruimel de feta kaas en voeg dit toe.
Zwarte peper toevoegen en alles even omscheppen.
Neem de plakjes roomboterdeeg en doe op ieder stukje deeg een flinke lepel pompoenmengsel.
Leg op ieder bergje pompoen een krul boter.
Vouw de stukjes deeg dicht en maak de randen vochtig om ze goed te kunnen sluiten.
Bak de envelopjes in de oven op 200 °C tot ze goudbruin zijn.
Meteen serveren.

Bron: De Oude Muur

Terug