Pompoen currysoep met chorizo (of merquez)

Uien, knoflook in wat boter aanstoven, in stukjes gesneden vooraf gestoomde pompoen, snufje suiker, currypoeder, nootmuskaat en een laurierblaadje toevoegen.
Een litertje kippenbouillon toevoegen en aan de kook brengen.
Laurierblaadje verwijderen en 6 dl warme melk aan toevoegen.
Nog even laten warmen, en een goede halve deciliter room toevoegen (indien gewenst).
Verwar de chorizoworstjes niet met het product dat als een soort pikante salami verkocht wordt, deze kleine worstjes worden vooraf gebakken en zijn heerlijk van smaak als je de goede kwaliteit te pakken krijgt.
De beste zijn de vacuum verpakte chorizo’s (bellota, pata negra): tijdens de zomer zijn ze echter moeilijker verkrijgbaar en dan vervang ik ze door een goede kwaliteit merguez.
Het is natuurlijk een heel ander product met een heel andere smaak, maar het is niettemin een goede vervanger.
De worstjes even laten aanbakken in een pan, en vervolgens in de soep verder laten garen.
Indien je merguez gebruikt is het beter zoveel mogelijk vet te laten uitdruipen vooraleer ze aan de soep toe te voegen.

Bron: NN

Terug