Curry met pompoen, vis en garnalen

Curry met pompoen, vis en garnalen

  • 40 cl kokosmel, blik)
  • 2 uien, grof gesneden
  • 1 à 2 eetl. groene Thaise currypasta
  • 35 cl visbouillon
  • 3 eetl. vissaus (nam pla)
  • 1 eetl. (ruwe riet-)suiker
  • 6 à 10 (gedroogde) kaffirblaadjes (limoenblaadjes), indien vers: nerf eruit en in dunne reepjes
  • ½ theel. kurkuma
  • 1 kg pompoen, in hapklare brokken
  • 1 à 2 stevige wortels, in schijfjes van pakweg ½ cm dik
  • 500 g stevige vis (zalm, tonijn, zeeduivel) in hapklare brokken
  • 500 g gepelde rauwe garnalen
  • 1 fikse bos snijbiet, van de nerf getrokken en in stukken gescheurd
  • 1 limoen, alleen sap
  • verse koriander, fijngesneden / gehakt
  • klein beetje arachideolie

Neem een ruime wok of kasserol.
Met een klein scheutje olie de ui hard bakken.
Daarna de kokosmelk erbij en met de currypasta, kurkuma, visbouillon en -saus, suiker, limoenblaadjes goed doorroeren en aan de kook brengen.
Doe de wortel erbij en na vijf minuten ook de pompoen.
Laat in ca. tien minuten gaar worden – let op: pompoenafhankelijk.
Doe de vis en garnalen erbij.
Schep goed om en doe dan de in stukken gescheurde snijbiet er door en het sap van de limoen.
Eventjes gaar laten worden en dan serveren.
Of in een schaal, waarover de koriander.
Of op basmatirijst op borden, waarover de koriander.

Opmerking
Kan ook met citroengras, een stengel of drie en dan gekneusd.

Terug