Pompoen-curry, eenvoudig

  • ca. 400 g gare sojabrokken
  • ca. 500 g pompoen
  • 3 theel. milde kerrie
  • 2 eetl. kurkuma
  • olie
  • 2 koppen water
  • zout
  • ketjap

Was de pompoen, snijd hem door en schep de pitten eruit (niet schillen).
Snijd het in stukjes.
Verhit de olie en bak de quorn (sojabrokken) lichtbruin.
Doe kerrie, kurkuma en pompoenblokjes erbij en bak ze even door.
Water erop en aan de kook brengen.
Strooi er wat zout over en laat stoven tot de pompoen gaar is.
Tussendoor een paar keer goed roeren, zodat alles goed geel wordt.
Laat tot slot (zonder deksel) het vocht wat indikken.
Eventueel op smaak brengen met kecap.
Lekker met gemengde rijst en groene salade.

Bron: De Wassende Maan

Terug