Pompoencurry - I

  • 3 eetl. olie
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 stukjes kaneel van 1 cm
  • 2 kruidnagelen
  • zaad van 2 kardemoms
  • 1 afgestreken theel. uienzaad
    (nigella, kalonji)
  • ½ afgestreken theel. mosterdzaad
  • ½ afgestreken theel. fenegriekzaad
  • 2 eetl. sojayoghurt
  • ¼ afgestreken theel. asafoetidapoeder
  • 1 afgestreken theel. chilipoeder
  • 2 afgestreken theel. koriander-komijnzaadpoeder
    (dhana-jira)
  • ½ afgestreken theel. kurkuma (koenjit)
  • 1 middelgrote tomaat, grof gesneden
  • 450 g rode pompoen (pethe), geschild en grof gesneden
  • 1 dl water
  • 1 theel. amchurpoeder of citroensap
  • ½ afgestreken theel. oersuiker
  • zout

Verhit de olie in een grote pan en bak de laurierblaadjes, kaneel, kruidnagel, kardemom, uienzaad, mosterdzaad en fenegriekzaad totdat de zaadjes sissen.
Voeg asafoetidapoeder, chilipoeder, koriander/komijnzaad en kurkuma toe en bak 2 - 3 minuten.
Doe de tomaat erbij en bak nog 1 minuut.
Voeg dan de pompoen en het water toe.
Doe een deksel op de pan en kook op middelhoog vuur 10 - 12 minuten, of totdat de groenten gaar zijn.
Voeg het amchurpoeder of citroensap en de suiker toe en breng op smaak met zout.
Haal de pan van het vuur en voeg de sojayoghurt toe.
Lekker met zilvervliesrijst of pikante aardappelen.

Bron: NN


Pompoencurry - II

  • ca. 400 g gare sojabrokken (kan ook met tofu)
  • ca. 500 g pompoen
  • 3 theel. milde kerrie
  • 2 eetl. kurkuma
  • olie
  • 2 koppen water
  • zout
  • ketjap of tamari

Was de pompoen, snijd hem door en schep de pitten eruit (niet schillen).
Snijd hem in stukjes.
Verhit de olie en bak de quorn of tofu lichtbruin.
Doe kerrie, kurkuma en pompoenblokjes erbij en bak ze even door.
Een scheut water erop en een snuifje zout en en laat stoven tot de pompoen gaar is.
Tussendoor een paar keer goed roeren, zodat alles goed geel wordt.
Eventueel op smaak brengen met ketjap of tamari.
Lekker met gemengde rijst en groene salade.

Bron: Vegplek
Gepubliceerd door: De Wassende Maan


Pompoencurry III

  • 1 pompoen
  • 300 g runderlappen in kleine reepjes gesneden
  • blikje baby maïs
  • 1 bosje lente ui
  • 1 ui
  • 1 ons basilicum
  • 1 blik kokosmelk
  • suiker
  • vissaus
  • 1 rundeer bouillonblokje

Kokosmelk laten koken zout erbij en dik laten worden.
De vissaus erbij en dan het vlees in de pan.
Lekker laten koken.
Hierboven op de in stukjes gesneden pompoen (de schil verwijderen).
De gesneden ui.
Mais en het bouillonblokje erbij doen.
Na 20 minuten koken de basilicum toevoegen.

Bron: Smulweb

Terug