Couscous

  • 1 kleine pompoen, in blokjes
  • 2 pastinaken, in reepjes
  • 2 fikse wortels, in reepjes
  • 3 kleine courgettes, in reepjes
  • 4 kleinere aardappels, in kleine blokjes
  • 4 tomaten, in brokken
  • 2 uien, in ringen
  • 250 g kikkererwten, handje rozijnen
  • 4 kleinere aardappels, in kleine blokjes
  • 4 tomaten, in brokken
  • 2 uien, in ringen
  • 250 g kikkererwten, handje rozijnen
  • 300 g couscous
  • bosje verse koriander
  • bosje verse platte peterselie, niet te grof gehakt
  • snuf saffraan

De avond ervoor de kikkererwten in de week zetten.
Kook de kikkererwten.
Dit duurt wel een uur of twee.
Snijd de groenten (tomaat, aardappel, courgette, wortels, pastinaken, pompoen, ui) zoals aangegeven en zet op.
Laat een half uurtje zachtjes stoven en af en toe omscheppen.
Eventueel 10 – 20 cl groentebouillon eraan toevoegen – en als het dan uiteindelijk te nat is binden met een eetlepel witte maïszetmeel dus pas op!
Maak de couscous conform de instructies op de verpakking.
Gebruik kokend water waarin saffraan is geweekt.
Als de couscous losgemaakt is, meng er de gehakte peterselie en koriander door.
De kikkererwten kunnen haast niet kapot koken.
Voeg een kwartier voor opdienen de rozijnen eraan toe.
Schep de couscous midden op het bord.
Schep de kikkererwten en rozijnen en groenten eromheen.

Opmerkingen
Geïnspireerd door de kookrubriek in Trouw. Er stond bij: lekker met harissa.

Bron: MergenMetz

Terug