Pompoenchutney - I

  • pompoen
  • knoflook
  • ui
  • broccoli
  • zoete paprika
  • courgette
  • spitskool
  • prei
  • 2 blokjes groentenbouillon
  • 1 eetl. tahin
  • pesto (rood of groen)

Pompoen wassen, pitten verwijderen en in blokjes snijden.
Helft van de blokjes 12 minuten koken, andere helft na 6 minuten toevoegen.
Knoflook, ui en groente roerbakken.
Bouillonblokjes met een beetje water toevoegen.
Dan de pesto en de tahin doorroeren.
Blokjes pompoen erbij en goed doorroeren.
De hardgekookte blokjes blijven wat harder, de overigen pureren door het roeren.
Lekker als bijgerecht op een stokbroodje met wat rauwkost.
Giet je er 2 liter water, heb je een heerlijke pompoensoep!

Bron: LLink McDonald's Kitchen


Pompoenchutney - II

  • 1 kg pompoen
  • 1 kg suiker
  • 0,4 l azijn
  • 6 kruidnagels
  • 10 witte peperbolletjes
  • 1 theel. kaneel

De pompoen in zeer fijne blokjes snijden of fijn mixen of raspen.
Begin met de azijn, de suiker en de kruiden een halfuur op een zacht vuurtje te laten koken.
Snijd ondertussen de pompoen in kleine blokjes en doe die bij het mengsel.
Laat alles samen nog een uur op een zacht vuurtje koken.
Je krijgt dan een soort confituur.
Als die nog niet dik genoeg is na een uur, laat je hem nog even uitdampen.
Giet de kokendhete brij in glazen bokaaltje, dichtschroeven en ondersteboven laten afkoelen.

Serveertip
Heerlijk met wildragout, of ander stoofvlees ook zeer lekker met varkensvlees.

Bron: Smulweb

Terug