Cappuccino van pompoen en saffraan

Cappuccino van pompoen en saffraan

  • 400 g netto pompoen (het liefst butternut squash),
    geschild en in blokjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 1 tomaat, ontveld, ontsnot en in blokjes gesneden
  • ca. 15 saffraandraadjes
  • olijfolie
  • 50 à 60 cl kippenbouillon
  • zout

Laat de ui en knoflook in de olie glazig worden.
Voeg de pompoen en de blokjes tomaat toe.
Laat zachtjes stoven.
Doe de saffraan en de warme bouillon erbij.
Breng op smaak met zout en laat 15 tot 20 minuten koken.
Pureer de soep met een staafmixer en doe het daarna zonodig door een zeef.
Dien op in een kopje met een laagje schuim van koude melk (hoge snelheid mixen).

Bron: MergenMetz

Terug