Pompoen cannelloni met varkensgehakt

Pompoen cannelloni met varkensgehakt

  • 250 g varkensgehakt
  • 1 pompoen butternut
  • 2 sneden brood
  • 5 cl melk
  • 1 teentje knoflook
  • 10 blaadjes platte peterselie
  • 1 eigeel
  • 50 g boter
  • zout
  • peper

Leg de sneden brood in de melk en laat ze hierin weken.
Hak de peterselie en knoflook fijn.
Voeg het geweekte brood bij het varkensgehakt en kneed tot een mooi geheel.
Voeg ook het eigeel, de knoflook en de peterselie toe.
Kruid met peper en zout en meng goed.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Beboter een ovenschaal.
Schil de pompoen en snijd in fijne plakjes door middel van een mandoline of een scherp mes.
Leg een soeplepel gehakt op een plakje pompoen en rol op zoals een cannelloni.
Schik de cannellonis in de beboterde ovenschaal en voeg 2 tot 3 soeplepels water toe.
Dek het geheel af met aluminiumfolie en zet gedurende 20 minuten in de oven.

Aardappelpuree past perfect bij dit gerecht.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug