Butternut, rijkelijk gevuld

voor 2 personen

  • 1 butternut
  • 200 g pladijsfilet
  • 6 greenshell mosselen van nieuw zeeland (gaar)
  • 2 kleine zoete aardappelen
  • een stuk rode paprika
  • een stuk groene paprika
  • een stuk rode ajuin
  • een stuk venkel
  • gemalen kaas naar keuze
  • dille
  • peterselie
  • koriander
  • zwarte peper
  • gember
  • mosterdzaad
  • venkelzaad
  • olijfolie

Snij de butternut in twee helften en haal de pitten eruit.
Vervolgens uithollen, maar hou een deel aan de kant en een andere deel desnoods voor soep.
Neem een vuurvaste schotel wrijf goed in met olijfolie, leg de pompoen met de gesneden kant op de schotel.
Zet in een voorverwarmde oven op 200 °C en bak ± 20 minuten.
Aardappelen geschild in blokjes snijden en beetgaar koken.
Pureer en kruid naar smaak af.
Groenten in brunoise snijden, ook een deel van de pompoen.
Wok deze op in een beetje olijfolie en kruid naar smaak.
Vis in blokjes snijden, kruiden en in bloem wentelen.
Bak deze even kort aan in olijfolie.
Meng de puree met de groenten en een deel van de vis, vul de butternut.
Enkele stukjes vis erboven op en bestrooi met gemalen kaas.
Serveer er de mosselen bij en bestrooi deze ook met kaas.
Zet de borden even terug in de oven tot de kaas gesmolten is.
Serveer zeer warm.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug