Butternut squash

butternut_squash2 (1K)

  • 1 butternut
  • 3 appels in stukjes
  • walnoten
  • ½ eetl. bloem
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. kaneel
  • 1 theel. nootmuskaatpoeder
  • ½ kop gesmolten boter
  • ½ kop gele of bruine suiker

Snijd de butternut in de lengte doormidden, pel en haal de zaadjes eruit.
Snijd in plakken van 1 cm dikte.
Maak om en om laagjes appel en squash, en snipper de walnoten ertussendoor.
Meng meel, zout, kaneel, nootmuskaat en suiker door de gesmolten boter.
Roer goed, het is nogal dik.
Giet het over de ovenschotel heen.
Zet de schotel 75 minuten in een oven op 200 °C (of totdat het botermengsel dun is en kookt).

Bron: De Wassende Maan

Terug