Pompoen-bulgurballen

  • 250 g flespompoen
  • snuf kaneelpoeder
  • gedroogde chili's
  • 100 g hele fijne bulgur
  • gemberpoeder
  • 4 uien
  • rode wijn azijn
  • sumac

Snijd de uien in ringen en smoor deze samen met de chili's, knoflook en de rode wijn azijn 30 minuten.
Voeg op het laatst zout & peper en de sumac toe, sumac is gemaakt van rode bessen uit het Midden-Oosten.
Schil de pompoen en snijd deze in blokjes, haal uit het onderste gedeelte de zaden.
Besprenkel de pompoenstukjes met wat olie, zout & peper en rooster ze 25 minuten in de oven op 180° C.
Voeg vervolgens een snufje gemberpoeder en kaneelpoeder toe, bestrooi met een beetje peper en zout en pureer met de staafmixer.
Meng de pompoen met de bulgur en laat dit ongeveer 10 minuten wellen.
Maak met een lepel balletjes door eerst wat pompoenmengsel op de lepel te doen en hier wat uienmengsel in de duwen.
Frituur de pompoen-bulgurballen kort bij 180 °C.

Bron: LLink McDonald's Kitchen

Terug