Basisrecept pompoensoep

  • 1 à 2 kg pompoen van schil en pitten ontdaan in stukjes gesneden
  • 5 grote uien of 3 stengels prei
  • 2 teentjes knoflook
  • couburger ham of wat spek

Voor het maken van soep kun je vele soorten pompoen gebruiken.
Soorten als Blue Hubbard, Butternut en Hokkaido types kan ik erg aanbevelen.

Doe dit alles in een pan en bak dit in wat olijfolie in ongeveer 15 minuten gaar.
Voeg daarna 2 liter bouillon toe, of water met bouillonblokken.
Laat het geheel een half tot een uur doorsudderen.
Met een staafmixer of keukenmachine kan de soep gemixt worden tot een gebonden geheel.

Hierna kan de soep afgemaakt worden door toevoeging van allerlei soorten kruiden.
Welke veel gebruikt worden zijn, laurier, peterselie, curry, peper, zout, nootmuskaat, paprika enz.
Een theelepeltje honing en een scheutje room maken het geheel af.....

Bron: NN

Terug