Antilliaanse pompoensoep

  • 500 g pompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene peper
  • 2 aardappelen
  • 1 tomaat
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 2 takjes tijm
  • 200 g pekelvlees (dikke plak)
  • 12½ cl crême fraîche
  • 2 eetl. olie
  • 4 eetl. crijo-josaus

Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Schil de aardappelen en snijd die in blokjes.
Snijd de tomaat in stukjes.
Verhit de olie in een pan en fruit de gesnipperde ui, de knoflook en het gesnipperde pepertje 5 minuten op een zacht vuur.
Voeg 7 dl heet water toe, de pompoen, de aardappelen en de stukjes tomaat.
Voeg het bouillonblokje en de tijm toe.
Leg de plak pekelvlees in de pan en laat de soep in ongeveer 20 minuten gaar worden.
Neem dan het vlees uit de pan, en verdeel het in stukjes.
Pureer de soep met een staafmixer.
Verwarm de soep met de crême fraîche al roerend op een laag vuur (niet meer koken).
Schep de soep in de borden en verdeel het pekelvlees erover.
Geef er crijo-josaus bij.

Tuinvereniging Ons Genoegen

Terug