Aardappel-pompoenpuree met blauwschimmelkaas en entrecote

Aardappel-pompoenpuree met blauwschimmelkaas en entrecote

  • 700 g bloemige aardappelen
  • 4 entrecotes
  • 500 g pompoen
  • 400 g verse of diepvrieserwten
  • 150 g blauwschimmelkaas
  • 2 sjalotten
  • 50 g boter
  • een handvol verse munt
  • peper
  • zout

Schil de pompoen en snijd in stukken.
Snijd ook de geschilde aardappelen in stukken en gaar samen in licht gezouten water.
Giet af en pureer.
Roer de blauwschimmelkaas door de puree en kruid met peper.
Blancheer ondertussen de erwtjes in licht gezouten water en spoel af onder koud stromend water.
Stoof ze voor het serveren aan in een beetje boter met de gesnipperde sjalotten en gehakte munt.
Breng op smaak met peper en zout.
Kruid de entrecotes met peper en zout en gril naar smaak (blue, saignant of à point).
Serveer de pompoenpuree met de entrecote en erwtjes.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug