Zwart-witte aardbeien

Aardbeien met peper?!
Jazeker, versgemalen zwarte peper accentueert de volzoete smaak van de aardbeien.
De hoeveelheden van dit nagerecht zijn een indicatie en kunnen naar eigen smaak worden aangepast.
Kies wel voor lekkere, geurige aardbeien van de koude grond, bijvoorbeeld Lambada’s, niet voor bleke smakeloze kasplantjes.

zwart_witte_aardbeien (3K)

  • 500 g rijpe, geurige aardbeien
  • 2 eetl. grofgemalen zwarte peper
  • 2 eetl. poedersuiker
  • 1 eetl. balsamico-azijn
  • 4 kletskoppen

Maak de aardbeien voorzichtig schoon, maar laat de kroontjes eraan zitten.
Bestrooi ze royaal met zwarte peper uit de molen.
Zorg dat de molen op een grove stand staat, zodat je niet al te fijne peper krijgt.
Bestrooi met poedersuiker.
Meng voorzichtig door elkaar en laat even intrekken.
Sprenkel vlak voor het serveren een scheutje balsamico-azijn erover.

Serveren
Lekker met kletskoppen of andere flinterdunne koekjes.

Tip
Hoe ouder de balsaminco-azijn, hoe krachtiger de smaak en hoe minder je ervan hoeft te gebruiken.

Bron: Receptenbank

Terug