Zomerfruit met sabayon

    • voor de schuimige wijnsaus
  • 2 eidooiers
  • 1 ei
  • 125 g suiker
  • 25 cl droge witte wijn
    • voor het fruit
  • 10 cl crème de cassis,
    Grand Marnier of Cointreau of zonder alcohol (extra) sinaasappelsap
  • 10 cl sinaasappelsap
  • 100 g rode aalbessen
  • 300 g frambozen, bramen, aardbeien, pruimen of blauwe bessen
  • citroenmelisse

Doe de ingrediënten voor de saus in een kom en klop alles goed los.
Zet de kom in een pan met heet water en verwarm de massa (au bain-marie) al kloppend met een garde tot de massa mooi is gebonden.
Of bereid de wijnsaus in de magnetron.
Roer dan de eidooiers en het ei in een royale maatkan goed uit met de suiker en voeg al roerend de witte wijn toe.
Zet de maatkan, onafgedekt, 3 - 5 minuten op ± 600 Watt in de magnetron.
Begin na 2 minuten elke 15 seconden met de garde goed te kloppen tot de massa als een dik lint van de lepel loopt.
Breng voor de vruchten de crème de cassis en het sinaasappelsap bijna aan de kook.
Ris de aalbessen van de takjes en laat ze in het hete vocht even zacht worden.
Zorg dat de bessen niet kapot gaan.
Neem ze uit het vocht.
Maak de overige gekozen vruchten schoon.
Verdeel de vruchten over 4 bordjes of schaaltjes en schenk de (lauw)warme wijnsaus er iets over en ernaast.
Garneer met blaadjes citroenmelisse.

Bron: NN

Terug