Wortel-notencake

Wortel-notencake

  • 175 g lichtbruine basterdsuiker
  • 175 g zelfrijzend bloem
  • 175 ml zonnebloemolie
  • 3 grote eieren
  • 140 g geraspte worteltjes
  • 100 g gehakte walnoten
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 1 theel. bakpoeder
  • 1 theel. kaneel
  • ½ theel. nootmuskaat (vers geraspt geeft de beste smaak)
  • 1 eetl. bloemsuiker
  • 1 eetl. gehakte pistachenootjes, ongezouten

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet een ronde cakevorm van 20 cm Ø in en bestuif met bloem.
Doe de suiker, de olie en de eieren in een kom en meng met een houten lepel door elkaar.
Roer de geraspte wortel, de gehakte noten en de geraspte sinaasappelschil erdoor.
Meng het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder, de kaneel, de nootmuskaat en zeef het mengsel boven de kom.
Meng door elkaar tot een homogeen beslag.
Het beslag is vrij dun.
Doe het beslag in de cakevorm en bak gedurende 35 à 45 minuten.
Controleer met een metalen pen of de cake goed gebakken is.
Steek de pen in het midden van de cake.
Komt de pen er droog uit dan is de cake voldoende gebakken.
Kleeft er nog wat deeg aan, laat dan nog even verder bakken.
Laat 5 minuten in de vorm afkoelen alvorens de cake uit de vorm te halen.
Laat afkoelen op een rooster.
Strooi er bloemsuiker en gehakte pistachenootjes over.
Snijd in stukjes en serveer.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug