Wentelteefjes - I

  • verloren brood (pain perdu)
  • 8 sneetjes witbrood zonder korst
  • 2 dl melk
  • 4 eieren
  • kaneel
  • zout
  • boter om in te bakken
  • suiker

Klop de eieren los met de melk, een snufje zout en een mespunt kaneel.
Haal de sneetjes brood, kort,door dit mengsel en bak ze in een klontje boter in een koekenpan om en om goudbruin.
Bestrooi met (bruine) suiker en serveer meteen.

Een luxe variant is de wentelteefjes te maken van briochebrood.
Met een steker rondjes uit het brood steken, wentelteefjes maken als boven beschreven, bolletje kaneelijs erop, lekker dessert.
Iets anders is het recept van "tante Nelia".

Verwenbrood

Dezelfde ingrediƫnten, extra klontjes boter.
Klop de eieren los met een snufje zout en kaneel.
Haal het brood kort door de melk en vervolgens door het eimengsel.
Bak het brood in een klontje boter aan beide kanten goudbruin.
Strooi er suiker op en leg in het midden een klontje boter.

Bron: NN


Wentelteefjes - II

  • 12 dunne sneetjes brood of 14 beschuiten
  • ½ l melk
  • 2 eieren
  • 20 - 50 g suiker
 
  • 60 g boter
  • wat zout
  • fijne kaneel of geraspte citroenschil

De eieren kloppen met de suiker, kaneel en melk hier bijvoegen en in dit mengsel de sneetjes brood laten weken.
Als ze goed doortrokken zijn, ze even laten uitdruipen en dan in de koekenpan met boter aan beide zijden mooi lichtbruin bakken.

Bron: De Hollandsche Tafel in Indiƫ

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug