Wafels van zoete aardappel

Wafels van zoete aardappel

  • 200 g zoete aardappelpuree
  • 100 g havermout fijngemalen, havermoutmeel
  • 10 cl amandelmelk
  • 2 eetl. maïszetmeel
  • 1 eetl. bakpoeder
  • merg van 1 vanillestokje of ½ theel. vanille-essence
  • olie
  • zout

Meng alle ingrediënten door elkaar.
Je moet een soort brooddeeg krijgen dat niet plakt.
Vorm gelijke balletjes (grootte van pingpongballetjes).
Smeer het wafelijzer in met wat olie en laat het goed heet worden.
Leg de balletjes erin en druk ze plat.
Werk af met bessen, bessenconfituur, honing, agave, caramel au beurre salé, . . .
Of wat jij het liefst lust op je wafel.

Bron: Anja Van Gelderen, bezieler en chef van De Grote Tafel,
een solidaire buurtkeuken in Gent

Gepubliceerd door: Velt - Samen eco actief

Terug