Vruchtencocktail met portsaus

vruchtencocktail_portsaus (4K)

voor 12 personen

    • ca. 750 g gemengde vruchten, bijvoorbeeld
  • aardbeien
  • kiwis
  • druiven
  • sinaasappelen
  • appels
  • peren
  • gedroogde vijgen
  • dadels
  • sap van twee sinaasappelen
  • ¼ l rode port
  • 4 eetl. honing
  • ½ theel. kaneel
  • ¼ theel. kruidnagelpoeder
  • versgeraspte peper

Maak de aardbeien schoon en halveer ze.
Snijd de geschilde kiwi's in plakjes.
Halveer de gewassen en uitgelekte druiven.
Snijd de partjes van de geschilde sinaasappelen tussen de vliesjes los en vang het uitlopende sap op.
Snijd de appels en de peren (met de schil) in stukjes en bedruppel ze meteen met het sinaasappelsap om verkleuren te voorkomen.
Knip de vijgen in stukjes en halveer de ontpitte dadels.
Schep het fruit met het sinaasappelsap door elkaar.
Roer de port, de honing, het kaneel, het kruidnagelpoeder en wat peper door elkaar tot de honing is opgelost en schep over het fruit.
Laat afgedekt op kamertemperatuur rusten.
Schep af en toe voorzichtig om.

Serveertips
Schep het fruit met de portsaus in een mooie glazen schaal of verdeel over wijnglazen of glazen coupes.

Bron: Smulweb

Terug