|
|
Maak eerst de saus door de frambozen samen met de suiker en het sinaasappelsap in een mixerblender fijn te
pureren.
Giet het daarna door een fijn zeefje en bewaar de saus tot gebruik in de koelkast.
Maak de vruchten schoon en snijd ze in grove stukken.
Meng de suiker met het citroensap en besprenkel de helft van dit mengsel over de stukken fruit.
Verwarm een grilpan, ovengrill of elektrische bakplaat en bak het fruit aan een kant in 3 - 4 minuten
goudbruin.
Draai het fruit om en besprenkel het met het overige suiker-citroenmengsel.
Bak het fruit daarna nog ca. 3 minuten tot de suiker begint te karameliseren.
Verdeel de warme vruchtenstukjes over voorverwarmde borden en schep de frambozensaus rondom.
Wijnadvies
Een goed gekoelde zoete dessertwijn, bijv. Cotes de Bergerac, Cellier, Zuid Frankrijk
Succestip
Rijg bij gebruik van de barbecue, de vruchtenstukjes aan spiesen.