Viooltjesbavarois

viooltjesbavarois (2K)

  • ongeveer 8 madeleines
  • 10 cl viooltjessiroop
  • 1 eetl. rum
  • 20 cl room
  • 50 g fijne suiker
  • 5 blaadjes gelatine
  • 1 limoen

Rasp de schil van de limoen, breng water aan de kook en dompel 1 minuut in het kokende water.
Giet af en zet opzij.
Pers de limoen uit.
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water gedurende 5 minuten.
Knijp ze goed uit.
Klop de room stijf.
Doe de viooltjessiroop in een steelpannetje samen met de suiker en het limoensap.
Breng aan de kook tot de suiker gesmolten is.
Roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes door en laat afkoelen.
Roer dit afgekoelde mengsel voorzichtig onder de room.
Leg wat vershoudfolie in een rechthoekige vorm en plaats de madeleines naast elkaar.
Besprenkel met de rum en giet er de viooltjesroom over.
Laat 4 uur afkoelen in de koelkast.
Garneer met de limoenschil.
Verwijder de bavarois uit de vorm, dat gaat makkelijk door de vershoudfolie, en snij in sneetjes.

Opmerking
Moet wel minstens 4 uur in de koelkast.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug