Gekruide vijgen met vanillevla

voor 2 personen

  • 20 cl (earl grey) thee
  • 4 kardemompeulen
  • 2 kruidnagels
  • 150 g gedroogde vijgen
  • 2 schijven limoen
  • 1 eetl. honing
  • 10 cl magere vanillevla

Breng de thee met de kardemompeulen en de kruidnagels tegen de kook aan.
Doe de vijgen in het vocht met de schijven limoen.
Laat dit tegen de kook aan ca. 20 minuten trekken tot de vijgen zacht zijn geworden.
Neem de vijgen uit het vocht en laat ze afkoelen.
Roer de honing door het vocht en laat het in zonder deksel inkoken tot een stroperig sausje.
Verwijder de specerijen en druppel het sausje over de vijgen.
Geef er wat vanillevla bij.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht Schwarzwalder kartoffelsuppe met grof boeren volkorenbrood.

Bron: Voedingscentrum

Terug